Uwaudiovisuele referentiein Brussel

Videoconferentie & Webinar

Teleconferenties in één of meerdere talen

Voor vergaderingen met deelnemers en/of sprekers op afstand zijn er een aantal platformen voor videoconferentie (ook teleconferenties genoemd), met elk hun specifieke kenmerken.

Op sommige platforms is het mogelijk de videoconferentie meertalig te maken. Tolken kunnen werken vanuit een hub (studio uitgerust met tolkcabines) of zelfs vanuit hun huis in geval van eenvoudige configuraties. Alle deelnemers ontvangen dezelfde link en kunnen via een zeer eenvoudige kanaalselector naar de gewenste taal luisteren.

Externe toepassingen (zoals Slido, Mentimeter, Whiteboard, enz.) kunnen daar ook worden gedeeld om meer interactie mogelijk te maken.

Voor live-evenementen met de mogelijkheid om verschillende vormen van interactie aan te bieden met het publiek, bieden we meestal de “WEBINAR”-formule aan op het platform Zoom. Deze formule zorgt ervoor dat u de uitzending onder controle heeft, terwijl er interactie mogelijk is door middel van externe video’s, stemmingen, vraag- en antwoordsessies en via de chat.

Toegang tot de webinar kan via een eenvoudige link en een persoonlijk wachtwoord of via een verplichte registratie. Deze voorafgaande registratie maakt het mogelijk om aanvullende informatie over het publiek te verzamelen, het aantal aanwezigen en de gegevens van de aanwezigen op voorhand te kennen of om inschrijvingsgeld te vragen.

Andere bijkomende opties zijn:

  • een groot aantal panelleden toe te laten voor Q&A-sessies
  • herinneringen te plannen om de inschrijvers te informeren dat het evenement nadert
  • de webinar op te nemen om deze vervolgens opnieuw uit te zenden via andere kanalen
  • een enquête te plannen na het evenement om te peilen naar de tevredenheid van de deelnemers, hun verwachtingen, enz.
  • de webinar te koppelen aan simultaanvertaling om het zo mogelijk te maken voor de deelnemers om te spreken en te luisteren in de taal van hun keuze.

Of de sprekers nu allemaal online zijn of gedeeltelijk aanwezig in de zaal/studio, wij doen al het nodige voor de opname en het mixen van het beeld en geluid.

U hebt al een account op een videoconferentieplatform, maar u wenst de hulp van een technische operator en/of de implementatie van technische middelen (camera’s, microfoons, verlichting, enz.)?

Onze technici zorgen voor de configuratie, de ondersteuning tijdens het evenement en de reporting die erop volgt.

Onze digital stage managers kunnen de rol van actieve moderator op zich nemen om de technische aspecten uit te leggen aan het begin, de sprekers in te leiden, ervoor te zorgen dat de presentaties op het scherm komen, de tijd in het oog te houden, enz.

Steylsstraat 100 - 1020 Brussel, België | +32 (0)2 425.25.06 | info@gene-electra.com | Btw BE 0413.118.050